Pirelli
Megjegyzés: Az árak a felni nélküli gumiabroncsokra vonatkoznak. A gumiabroncs méretétől függően a futófelület mintázata változhat.
Pirelli

Pirelli Scorpion Zero All Season 285/40 ZR22 (110Y) XL A8B, PNCS

Pirelli

Pirelli Scorpion Zero All Season 285/40 ZR22 (110Y) XL A8B, PNCS

Pirelli - Olasz gumigyártó cég, magas árfekvésű minőségi termék.

A gumiabroncsok méretei
285/40 ZR22 (110Y) XL A8B, PNCS 
elérhetőség:
korlátozott készlet
Gumiabroncs:
Négyévszakos gumiGAN
M+S jelzés
Gyorsaság:
(Y): Jóváhagyott több mint 300 km/h
EAN:
8019227424799
Article Number:
R-476595
Gumicímke / Hatékonysági osztályok:
DEX:
Az ügyfél értékelése:
(3)
EU
European Production
Kérdések esetén forduljon hozzánk support​@tirendo.hu
ft 270.025
Ár darabonként, ÁFA-val
Ingyenes kiszállítás*
5 - 8 munkanap szállítási idő**
14 napos visszatérités
Több, mint 390 szervizpartner

Árucikk hozzáadása az összehasonlításra

  • Leírás
  • Gumicímke
  • Az ügyfél értékelése
  • Technikai specifikációk

Scorpion Zero All Season

A nagy teljesítményű négy évszakos abroncs a legigényesebb autógyártók SUV modelljeihez. A SCORPION™ ZERO ALL SEASON az új ultranagy teljesítményű négy évszakos SUV abroncs, melyet prémium és presztízs autógyártók termékeihez fejlesztettünk gyári szerelésre, hogy fokozza az autó teljesítményét bármely évszakban és mindenféle útviszonyok között, még havas úton is. Tökéletes választás a sportos SUV-okhoz ez az abroncs, melyet a legrangosabb autógyártókkal közösen fejlesztettünk, hogy kiváló teljesítményt nyújtson száraz és vizes úton egyaránt, és biztosítsa a ’perfect fit’ élményt minden autónál. A korszerű gumikeverékek és az aszimmetrikus, optimalizált futófelület ultranagy teljesítményt nyújt minden évszakban fokozott biztonság és kényelem, valamint alacsony zajszint mellett.

TECHNIKAI JELLEMZŐK
Nagy lamellasűrűség: az összességükben 30 méter hosszúságot is meghaladó lamellák (93%-kal több mint a Scorpion Zero Asimmetrico esetében) kiváló tapadást és vonóerőt biztosítanak télen, kiemelkedő teljesítményt nyújtva havas úton. Az ívelt lamellák: a belső mintablokkokon jobb vonóerőt nyújtanak havas úton, fokozott biztonságot és kezelhetőséget biztosítva a havon. Az optimalizált futófelület-kialakítás ívelt mintaárkokkal és mintaelem-összeköttetésekkel: jelentős zajcsökkenést eredményez a fokozott vezetési kényelem érdekében. Négy hosszanti mintaárok: a kitűnő vízelvezetés érdekében, ahol a külső mintaárkok keskenyebbek, hogy a futófelület jobban illeszkedjen az útfelszínhez és így fokozott biztonságot nyújtson száraz úton. Kisebb profilmélység a száraz fékezési teljesítmény növeléséért a kopásállóság feláldozása nélkül.

EU gumiabroncs címke és hatékonysági osztályok

A gumiabroncsok címkézéséről szóló rendelet a gumiabroncsok üzemanyag-hatékonyságára, nedves tapadására és külső gördülési zajára vonatkozó tájékoztatási követelményeket határozza meg. Emellett utalást tesz a termék téli útviszonyokra vonatkozó tulajdonságairól is.

A 2012. november 1-je óta hatályos EU 1222/2009 rendeletet felülvizsgálták, és 2021. május 1-jétől az EU 2020/740 rendelet lép a helyébe; ettől kezdve az új követelmények érvényesek. Módosultak az üzemanyag-hatékonyság, a nedves tapadás és a külső zaj minősítési osztályai, és az uniós címke elrendezése is változtak. Az uniós adatbázisban tárolt gyártói termékadatlapok a címkébe integrált QR-kód segítségével letölthetők. A havas és jeges úton való tapadásra vonatkozó információk is újonnan szerepelnek az ezeknek a kritériumoknak megfelelő gumiabroncsok esetében.

A következő gumiabroncsok mentesülnek a rendelet hatálya alól: - a kizárólag 1990. október 1-je előtt először nyilvántartásba vett járművekre szerelhető gumiabroncsok - újrafutózott gumiabroncsok (az EU VO 2020/740 alkalmazandó meghosszabbításáig) - professzionális terepabroncsok - versenyabroncsok - a tapadást javító kiegészítő eszközökkel ellátott, pl. szegecselt gumiabroncsok - T-típusú vészhelyzeti abroncsok - 80 km/h alatti megengedett sebességű gumiabroncsok - ≤ 254 mm vagy ≥ 635 mm névleges átmérőjű felnikre való gumiabroncsok

A kritériumok és az értékelési osztályok áttekintése

üzemanyag-hatékonyság

Az üzemanyag-fogyasztás a gumiabroncsok gördülési ellenállásától, magától a járműtől, a vezetési körülményektől és az autóvezető vezetési stílusától függ. A gumiabroncs mért gördülési ellenállása (gördülési ellenállási együtthatója) A (legmagasabb hatékonyság) és E (legalacsonyabb hatékonyság) közötti osztályokra oszlik.

Ha egy jármű teljes mértékben A osztályú abroncsokkal van felszerelve, akár 7,5%-kal* is csökkenthető a fogyasztása az E osztályú gumikhoz képest. Haszonjárművek esetében ez még magasabb is lehet.
(Forrás: Európai Bizottság hatásvizsgálata
* az (EU) 2020/740 rendeletben meghatározott vizsgálati módszerek szerint mérve)

Kérjük, vegye figyelembe:
Az üzemanyag-fogyasztás nagymértékben függ az Ön, mint járművezető vezetési stílusától, és a környezetbarát vezetéssel jelentősen csökkenthető. Az üzemanyag-hatékonyság javítása érdekében rendszeresen ellenőrizni kell a gumiabroncsok nyomását.

nedves tapadás

A nedves tapadást A (legrövidebb fékút) és E (leghosszabb fékút) közötti osztályokba sorolják.

Ha egy autó A osztályú gumiabroncsokkal van felszerelve, akkor az E osztályú gumiabroncsokhoz képest 80 km/h-ról történő fékezéskor (átlagos tapadású útfelületen) akár 18 méterrel is csökkenhet a fékút).*
*Forrás: wdk Német Gumiipari Szövetség Gazdasági Szövetsége e.V.

Kérjük, vegye figyelembe:
A közlekedésbiztonság nagymértékben függ az Ön, mint járművezető vezetési stílusától. A féktávolságokat mindig be kell tartani. A nedves úton való tapadás javítása érdekében rendszeresen ellenőrizni kell a gumiabroncsok nyomását.

Külső gördülési zaj

A gumiabroncs által kibocsátott zaj befolyásolja a jármű teljes hangerejét, és nemcsak az Ön vezetési kényelmére, de a környezet zajszennyezésére is hatással van. Az EU gumiabroncs címkéjén a külső gördülési zajt 3 osztályba soroljuk A-tól (legalacsonyabb gördülési zaj) C-ig (legmagasabb gördülési zaj), decibelben (dB) mérve és összehasonlítva a gumiabroncsok külső gördülési zajára vonatkozó európai zajkibocsátási határértékekkel.

A
Az „A” besorolású piktogram azt jelzi, hogy a gumiabroncs külső gördülési zaja több mint 3 dB-lel a 2016-ig érvényes uniós határérték alatt van.
B
A „B” besorolás azt jelenti, hogy a gumiabroncs külső gördülési zaja legfeljebb 3 dB-lel alacsonyabb vagy egyenlő a 2016-ig érvényes uniós határértéknél.
C
A „C” besorolás azt jelenti, hogy a gördülési zaj a megadott határértéket túllépi.

ScorpionZeroAllSeason recenze pneumatik

Průměr na základě 36 výsledků testů
Přilnavost v suchých podmínkách
Brzdění v suchých podmínkách
Přilnavost ve vlhkých podmínkách
Brzdění za mokra
Přilnavost ve sněhu
Komfort při jízdě
Vnitřní hladina hluku
Opotřebení pneumatik
Spotřeba paliva
Ujeté kilometry 8 129
Márka Pirelli
Modellsorozat Scorpion Zero All Season
Dimension 285/40 ZR22 (110Y) XL A8B, PNCS
Szélesség 285
Tyre profile 40
Construction type ZR
A gumiabroncsok méretei 22
Terhelési index 110
Gyorsasági index ((Y))
With/Without Valve (TT/TL) Tömlős gumi
M/C Nem
*Az árak tartalmazzák az Áfát és a szállítás ingyenes, amennyiben több mint 1 darab abroncsot rendel. Motorkerékpárgumi rendelése esetén nem számítunk fel szállítási költséget már 1 darabtól sem.
**A megrendelések több, mint 90%-a megérkezik az ügyfélhez a megadott szállítási időben.


Hírlevél

Fogadjon híreket, információkat az abroncsokról, ajánlatokról és versenyekről

Cookies használunk. A weboldal használatával Ön elfogadja a használatukat.
Rendben