Nokian
Megjegyzés: Az árak a felni nélküli gumiabroncsokra vonatkoznak. A gumiabroncs méretétől függően a futófelület mintázata változhat.
Nokian

Nokian Hakka Blue 215/45 R17 91W XL

Nokian

Nokian Hakka Blue 215/45 R17 91W XL

A gumiabroncsok méretei
215/45 R17 91W XL 
elérhetőség:
Sajnos ez a gumi nem található meg állományunkban.
Gumiabroncs:
Nyári gumiSo
Gyorsaság:
W: Jóváhagyott akár 270 km/h
EAN:
6419440282862
Article Number:
R-236731
Gumicímke / Hatékonysági osztályok:
DEX:
Kérdések esetén forduljon hozzánk support​@tirendo.hu
Sajnos ez a gumi nem található meg állományunkban.
Ár darabonként, ÁFA-val
Ingyenes kiszállítás*
5 - 8 munkanap szállítási idő**
14 napos visszatérités
Több, mint 390 szervizpartner

Árucikk hozzáadása az összehasonlításra

  • Leírás
  • Gumicímke
  • Technikai specifikációk

A nagy teljesítményű Nokian Hakka Blue nyári gumiabroncs mesterien kezeli a gyorsan változó nyári útviszonyokat. Az északi utak igényeihez szabott, a lehető legjobb tapadást és precíz kezelhetőséget nyújtja nedves utakon, amikor a vezetőnek leginkább szüksége van egy megbízható társra. Az új innovációk, a Dry Touch Sipe és Swoop Grooves, adja a Nokian Hakka Blue- nak a kiváló tapadását, és lehetővé teszi a majdnem egy méterrel rövidebb fékutat, mint a hagyományos nyári gumiabroncsok 80 km / h sebességnél egy eső áztatta úton.

Ez az új abroncs, kifejezetten ajánlott a nagy teljesítményű autókra, pontos vezetési érzetet kínál, anélkül, hogy lemondana a biztonságos és kényelmes utazásról a tavasz elsö pillanataitól kezdve amíg a hosszú ősz tart. A környezetbarát, sportos abroncs nyugalmat kölcsönöz az utasoknak. Számos újítással gyártott Nokian Hakka Green, valamint a testvére, a Hakka Blue, újdonságokként futottak be a környezetvédelem terén. A nagyon alacsony gördülési ellenállás által a kategóriában az egyik legalacsonyabb üzemanyagfogyasztást valósitja meg.

A kutatások szerint, az eső és más időjárási jelenségek okozzák a legtöbb közlekedési baleset. Könnyű vezetni egy napsütötte autópályán, de amikor hirtelen zápor következik, átmenetileg elveszítheti az ellenőrzést a jármüve felett. Az egyik legfontosabb tényező, hogy ez ne következzen be, a gumiabroncs nagyon jó tapadóképessége.

Kivételes nedvestapadás és anti-aquaplaning jellemző rá, igy hatékonyan eltávolítja a vizet.

Az új Dry Touch szívó Sipe hatékonyan szívja ki a vizet a gumiabroncs és az út között. Ez lehetővé teszi, hogy a Hakka Blue maximális kapcsolatot létesitsen az eső áztatta útfelülettel. A lamella formája biztosítja, hogy az abroncs kiválóan tapad nedves úton, akkor is, ha kopott. A transzverzális főhornyok több vizet tárolnak amint a keresztirányú hornyokban növekszik a viz mennyisége. A polírozott hornyok stílusos megjelenést kölcsönöznek a gumiabroncsnak.

Környezetbarát, kényelmes utazást

Az új futófelület vegyi kombinációja, a szilícium-dioxid és a fenyőolaj, kiválóan illeszkedik a nagyobb sebességhez. A gondosan kiválasztott kombinációja javítja nedvestapadást nagyon alacsony hőmérsékleten, a kora tavaszi reggelektöl az őszi estékig . A fenyöolajnak köszönhetöen csökkenti a hőmérsékletét,. Ez teszi a Hakka Blue-t kiváló választássá a különböző nyári időjárási körülmények között. A végeredmény alacsonyabb hőtermelés és a gördülési ellenállás.

EU gumiabroncs címke és hatékonysági osztályok

A gumiabroncsok címkézéséről szóló rendelet a gumiabroncsok üzemanyag-hatékonyságára, nedves tapadására és külső gördülési zajára vonatkozó tájékoztatási követelményeket határozza meg. Emellett utalást tesz a termék téli útviszonyokra vonatkozó tulajdonságairól is.

A 2012. november 1-je óta hatályos EU 1222/2009 rendeletet felülvizsgálták, és 2021. május 1-jétől az EU 2020/740 rendelet lép a helyébe; ettől kezdve az új követelmények érvényesek. Módosultak az üzemanyag-hatékonyság, a nedves tapadás és a külső zaj minősítési osztályai, és az uniós címke elrendezése is változtak. Az uniós adatbázisban tárolt gyártói termékadatlapok a címkébe integrált QR-kód segítségével letölthetők. A havas és jeges úton való tapadásra vonatkozó információk is újonnan szerepelnek az ezeknek a kritériumoknak megfelelő gumiabroncsok esetében.

A következő gumiabroncsok mentesülnek a rendelet hatálya alól: - a kizárólag 1990. október 1-je előtt először nyilvántartásba vett járművekre szerelhető gumiabroncsok - újrafutózott gumiabroncsok (az EU VO 2020/740 alkalmazandó meghosszabbításáig) - professzionális terepabroncsok - versenyabroncsok - a tapadást javító kiegészítő eszközökkel ellátott, pl. szegecselt gumiabroncsok - T-típusú vészhelyzeti abroncsok - 80 km/h alatti megengedett sebességű gumiabroncsok - ≤ 254 mm vagy ≥ 635 mm névleges átmérőjű felnikre való gumiabroncsok

A kritériumok és az értékelési osztályok áttekintése

üzemanyag-hatékonyság

Az üzemanyag-fogyasztás a gumiabroncsok gördülési ellenállásától, magától a járműtől, a vezetési körülményektől és az autóvezető vezetési stílusától függ. A gumiabroncs mért gördülési ellenállása (gördülési ellenállási együtthatója) A (legmagasabb hatékonyság) és E (legalacsonyabb hatékonyság) közötti osztályokra oszlik.

Ha egy jármű teljes mértékben A osztályú abroncsokkal van felszerelve, akár 7,5%-kal* is csökkenthető a fogyasztása az E osztályú gumikhoz képest. Haszonjárművek esetében ez még magasabb is lehet.
(Forrás: Európai Bizottság hatásvizsgálata
* az (EU) 2020/740 rendeletben meghatározott vizsgálati módszerek szerint mérve)

Kérjük, vegye figyelembe:
Az üzemanyag-fogyasztás nagymértékben függ az Ön, mint járművezető vezetési stílusától, és a környezetbarát vezetéssel jelentősen csökkenthető. Az üzemanyag-hatékonyság javítása érdekében rendszeresen ellenőrizni kell a gumiabroncsok nyomását.

nedves tapadás

A nedves tapadást A (legrövidebb fékút) és E (leghosszabb fékút) közötti osztályokba sorolják.

Ha egy autó A osztályú gumiabroncsokkal van felszerelve, akkor az E osztályú gumiabroncsokhoz képest 80 km/h-ról történő fékezéskor (átlagos tapadású útfelületen) akár 18 méterrel is csökkenhet a fékút).*
*Forrás: wdk Német Gumiipari Szövetség Gazdasági Szövetsége e.V.

Kérjük, vegye figyelembe:
A közlekedésbiztonság nagymértékben függ az Ön, mint járművezető vezetési stílusától. A féktávolságokat mindig be kell tartani. A nedves úton való tapadás javítása érdekében rendszeresen ellenőrizni kell a gumiabroncsok nyomását.

Külső gördülési zaj

A gumiabroncs által kibocsátott zaj befolyásolja a jármű teljes hangerejét, és nemcsak az Ön vezetési kényelmére, de a környezet zajszennyezésére is hatással van. Az EU gumiabroncs címkéjén a külső gördülési zajt 3 osztályba soroljuk A-tól (legalacsonyabb gördülési zaj) C-ig (legmagasabb gördülési zaj), decibelben (dB) mérve és összehasonlítva a gumiabroncsok külső gördülési zajára vonatkozó európai zajkibocsátási határértékekkel.

A
Az „A” besorolású piktogram azt jelzi, hogy a gumiabroncs külső gördülési zaja több mint 3 dB-lel a 2016-ig érvényes uniós határérték alatt van.
B
A „B” besorolás azt jelenti, hogy a gumiabroncs külső gördülési zaja legfeljebb 3 dB-lel alacsonyabb vagy egyenlő a 2016-ig érvényes uniós határértéknél.
C
A „C” besorolás azt jelenti, hogy a gördülési zaj a megadott határértéket túllépi.

Márka Nokian
Modellsorozat Hakka Blue
Dimension 215/45 R17 91W XL
Szélesség 215
Tyre profile 45
Construction type R
A gumiabroncsok méretei 17
Terhelési index 91
Gyorsasági index (W)
With/Without Valve (TT/TL) Tömlős gumi
M/C Nem
*Az árak tartalmazzák az Áfát és a szállítás ingyenes, amennyiben több mint 1 darab abroncsot rendel. Motorkerékpárgumi rendelése esetén nem számítunk fel szállítási költséget már 1 darabtól sem.
**A megrendelések több, mint 90%-a megérkezik az ügyfélhez a megadott szállítási időben.


Hírlevél

Fogadjon híreket, információkat az abroncsokról, ajánlatokról és versenyekről

Cookies használunk. A weboldal használatával Ön elfogadja a használatukat.
Rendben